vrijdag 10 januari 2014

East Coast











De meeste west coast avonturen op het Zuidereiland beleefde ik met Miranda en Ad, nu kan ik daar ook een rijtje east coast avonturen aan toevoegen. Vorige week was ik nog in Dunedin, studentenstadje waar in de kerstvakantie weinig te beleven is. Behalve de steilste straat ter wereld en een oud railway station, zijn er weinig noemenswaardige bezienswaardigheden. Ik ben nog een dag naar de Peninsula geweest, waar veel wildlife te zien kan zijn, áls je met een toer meegaat. Dan betaal je om onder andere albatrossen en pinguins te zien, maar overdag kan je er ook mooi hiken en zeehondjes zien op het strand wat ik toen heb gedaan.

Daarna ben ik met de bus naar Timaru gereisd, waar Miranda en Ad wonen en ik een kleine week heb gelogeerd. Ze wonen in een heel leuk huisje met een eigen moestuin en zowel seaview als mountainview! Dus nu weet ik ook hoe het 'bij ons in Timaru' is. We hebben eerst een weekendje getramped bij Mt Somers. Leuk en uitdagend parcours omdat de track niet zo goed aangelegd is als de Great Walks en deze track heeft een flink aantal steile stukken. De hut waarin we sliepen was ook heel mooi en we hadden goed weer, geniale tramp dus! Na drie grote tramps, zijn we goed op elkaar ingespeeld. Meestal ga ik, omdat ik het liefst in hoog tempo hike, voorop en volgen Miranda en Ad en wacht ik bij mooie look out points, shelters/huts. Maar omdat ik er ook een handje van heb om soms per ongeluk off track te gaan, was ik nu ook een dag achterop gebleven (dit werkte ook goed!).

Na het weekend ben ik met Miranda naar Mt Cook (3758m boven zeeniveau en daarmee de hoogste berg van NZ) gereden. Eerst kwamen we langs Lake Tekapo; een turkoois blauw meer (door het gletsjerwater) waar je bij goed weer Mt Cook ook op de achtergrond kan zien, wat bij ons ook het geval was: superb! En on the road steeds maar weer stoppen om foto's van andere invalshoeken en andere voorgronden van Mt Cook te nemen. Bij Mt Cook konden we nog een coole hike maken met als resultaat close-up foto's! 

Na een nachtje kamperen in de tent, een regenachtige terugreis en een chill dagje in Timaru, was het tijd voor de pinguins! Eerst een korte stop bij de Moeraki boulders, welke enigszins een een madurodamversie waren van wat de ansichtkaarten ons deden geloven vooraf, lichtelijke deceptie. Maar na een lange dag wachten en rondstruinen in Omaru, konden we ons geluk niet op toen we niet alleen een klein aantal yellow eyed pinguins van veraf op het strand zagen (té schattig!) en daarna meer dan honderd little blue pinguins in de haven! De laatste dag samen met Miranda hebben we in Christchurch gespendeerd, waar de aardbevingen in 2010 en 2011 hun sporen duidelijk hebben achtergelaten: een half ingestorte cathedraal met daaraan een gerestaureerd plein, een nieuwe cathedraal die grotendeels gemaakt is van karton, lege vlaktes rondom het centrum waar een containermall is geplaatst. Maar last but not least logeer ik nu in een oude gevangenis, erg apart!

Nu heb ik voorlopig echtecht afscheidgenomen van M&A en reis ik dus weer alleen verder. Nog maar een halve week op het zuidereiland en ruim een halve week op het noordereiland en dan als kers op de taart 10 dagen Fiji!

See ya soon!


4 opmerkingen:

  1. Oohh jaloeerrrsss! Die pinguïns zijn echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal geweldig uit, geniet maar volop !!!
    X Esma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed allemaal! Interessant om je indruk van Christchurch te lezen, omdat ik daar ook een week geweest ben in 2011. Heel erg veel plezier en Fiji klinkt echt hemels!!! Enjoy! Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig land!! Jaloers:)
    xxx Yvon

    BeantwoordenVerwijderen