vrijdag 22 november 2013

Lake Waikaremouana: My First Great Walk!









Nieuw Zeeland staat natuurlijk bekend om zijn geweldige natuur en landschappen; prachtige bossen, bergen, zeeen, kustlijnen, rotsen, meren, vulkanen etc. Je kan er dan ook hele mooie wandelingen maken, en beter is nog om te trampen (dat betekent met backpack gevuld met eerste levensbehoeften de outback in, tracks afleggen en slapen in hutten/campsites met minimale voorzieningen). Er zijn vele mooie tracks en de beroemdste tracks zijn de Great Walks (negen in totaal). Dit zijn allemaal multidaagse tramps door de mooiste en best toegankelijke gebieden van NZ. Deze tracks zijn dan ook erg populair bij zowel de toeristen als de kiwi's en ik heb inmiddels mijn eerste Great Walk inmiddels afgelegd! En, it was AWESOME!

"Lake Waikaremouana, niet voor niets zo groen", is wat iedereen hierover roept. Het regent er veel en vaak. In totaal hebben we twee dagen in de (miezer)regen gelopen en twee dagen voornamelijk in de zon, ondertussen genieten van de geweldige uitzichten, 500m klimmend over boomstronken naar de top waar de wolken het uitzicht grotendeels belemmeren (maar alsnog indrukwekkend!), zompend door de modder waarin je schoen net niet ten onder gaat; alles met zware backpack (voornamelijk voedsel) op je rug, slapen in basic hutten, wassen in het meer, veel kodakmomentjes en uiteindelijk voldaan terugkeren in sunny Rotorua.
I LOVE IT!

En met dit avontuur achter de rug, kijk ik uit naar de volgende tramping trips: Tongariro Alpine Crossing, Queen Charlotte Track, Abel Tasman Coast Track, Kepler Track en Rakiura Track staan alvast op de planning!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten